Virágzó élet a töviskoszorúból

Virágzó élet a töviskoszorúból

Share this content.

Forrás: vaol.hu, szöveg: Bakos Ágnes, fotó: Szendi Péter
Boba – Fehér az oltár, az Isten tisztaságának jelképe. Isten báránya az oltár tetején, és biztosan megtelik a bobai evangélikus templom is vasárnap. A húsvét Jézus feltámadásának és vele az emberiség megváltásának ünnepe. Rostáné Piri Magda, a Vasi Evangélikus Egyházmegye esperese azt mondja, a húsvét ugyanazt üzeni, mint 2019 éve: kivirágzik, ami halott.

„Az oltár felépítménye gyönyörű, sokat elmond erről az ünnepről is, a húsvétról. A bárány, amelyik feláldozta magát értünk” – mutatja a már húsvétra felkészített oltárt a bobai evangélikus templomban Rostáné Piri Magda, a Vasi Evangélikus Egyházmegye esperese, a Bobai Evangélikus Egyházközség lelkésze. Isten báránya alakja zárja a templom oltárát.

Minden esztendőben újraértelmezik a keresztény egyházak vezetői a húsvét üzenetét: aktualizálják. Hol a szegényekre, hol a betegekre, hol a menekülőkre vagy bántalmazottakra irányítják a hívők, a hívek figyelmét a húsvéti alkalmakon megfogalmazott értelmezésekkel.

„Szerintem 2019-ben is ugyanazt üzeni a húsvét, mint 2019 évvel esztendővel ezelőtt. Azt, hogy az Úristen megváltotta az embert. Olyan árat fizetett érte, ami, ha az ember elképzeli, a legnagyobb ár. Az egyetlen fiát adta az emberért. Azért, hogy igazak legyünk Isten előtt. Ennél különb és több és jobb üzenete nincs a húsvétnak” – fogalmazza meg Rostáné Piri Magda.

A cikk a továbbiakban itt folytatódik.

Címkék: Boba - Rostáné Piri Magda -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!