Visszanézhető Fabiny Tamás és Konok Tamás disputája – videó!

Visszanézhető Fabiny Tamás és Konok Tamás disputája – videó!

Share this content.

Budapest – Tekintse meg a Kortárs és szakrális? avagy Asztali beszélgetések a Ludwig Múzeumban című sorozat első alkalmának videóját. Szöveg: Galambos Ádám, fotó: Szabad Júlia, videó: fotoklikk.hu

Mint arról korábban beszámoltunk új sorozatot indított a Ludwig Múzeummal együttműködve az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány. A Kortárs és szakrális sorozat célja, hogy a művészet és egyház mai kapcsolatára kínáljon olyan találkozási pontot, ahol művészek és teológusok a szakrális művészetről beszélgethetnek. Ennek első alkalmára 2014. január 9-én került sor, amikor Konok Tamás Kossuth-díjas festőművész és Fabiny Tamás evangélikus püspök voltak a disputa résztvevői.

A beszélgetés az alábbi videón tekinthető meg.

A sorozat következő alkalmára 2014. február 13-án kerül sor. Ekkor Lovas Ilona Munkácsy-díjas képzőművész és Jelenits István piarista szerzetes értelmezi a Ludwig Múzeumban a kortárs művészet és szakralitás viszonyát.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!