Visszaszámlálás: Már csak egy hét van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására

Visszaszámlálás: Már csak egy hét van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására

Share this content.

Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Budapest – Fontos dátum közeleg: 2017. május 22-ig lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról. Az első 1 %-ot valamely egyháznak, a másodikat pedig valamely civil szervezetnek adhatjuk.

A civil szervezeteknek adott egy százalék mellett felajánlhatja adója másik egy százalékát is az egyházak társadalmi szolgálatának támogatására. Ezzel a rendelkezésével még egyszer támogathatja embertársait! Segítsen adója egyházi 1%-ával, és támogassa a Magyarországi Evangélikus Egyház társadalmi szolgálatát.

Idei kampányunk üzenete a Láthatóan evangélikus. Szerettük volna megmutatni azokat a területeket, amelyeken egyházunk tagjai Jézus tanítványaiként, az állami és egyházi törvények keretfeltételei között, küldetésük, elhívásuk alapján végzik a rájuk bízott szolgálatot a világban.

A gyülekezeteinkben és közösségeinkben folyó értékközvetítő munkáról; az óvodákban, iskolákban működő, szeretet vezérelte nevelésről és színvonalas oktatásról; a fogyatékkal élők és idősek gondozásáról; a rászoruló családok, a hajléktalanok, a bántalmazott anyák és gyermekeik segítéséről adtunk folyamatosan tájékoztatást az evangelikus.hu honlapon.

Mint ismeretes idén először mindenkinek elkészítette a Nemzeti Adó és Vámhivatal a személyi jövedelemadó-bevallás tervezetét, amit még egy hétig ellenőrizhetnek és kiegészíthetnek az adózók. Ha nem nyúlnak hozzá és elfogadják, akkor a tervezet május 22-én adóbevallásnak minősül. Május 22-ig lehet rendelkezni az 1+1 százalékról is, amellyel az adózó eldöntheti, kinek szánja támogatását egyháznak, civil szervezetnek vagy a nemzeti tehetségprogramnak.

Akinek ügyfélkapuja van, annak egyszerű volt a dolga, mert azon keresztül mindent elintézhetett, akinek viszont nem, annak március közepéig kérnie kellett a postázást. Május 22. után az szja-bevallást már csak önellenőrzéssel lehet korrigálni. 

Ha fel szeretné ajánlani adója egy százalékát, továbbra is lehetőség van külön borítékban eljuttatni a NAV-hoz a rendelkező nyilatkozatot május 22-ig! 

Bárki rendelkezhet, aki 2016-ban adóköteles jövedelmet kapott, és erről jövedelemadóbevallás készül, és megfizeti a kiszabott adót.

Ha a magánszemély bevallásban fizetendő adója 0 Ft (például az egyes adókedvezmények miatt), az egyházak részére még ebben az esetben is szükséges rendelkeznie, mivel az egyházak – az 1%-on túli – kiegészítő állami támogatása a rendelkezők száma (és nem a felajánlott összeg nagysága) alapján történik.

Ne hagyja elveszni az 1%-okat!

Rendelkezzen még ma, de legkésőbb május 22-ig, a Magyarországi Evangélikus Egyház számára!

Technikai szám: 0035

A NAV által bevizsgált és elfogadott szórólapunkat közvetlenül is elküldheti az adóhatóságnak.

Töltse le innen: https://egyszazalek2017.evangelikus.hu/download/evang_egysz2016_szorolap.pdf

Az 1%-ról minden tudnivalót itt talál meg: https://egyszazalek2017.evangelikus.hu/

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!