Vitázik a világ ifjúsága – soproni diák a döntőben!

Vitázik a világ ifjúsága – soproni diák a döntőben!

Share this content.

Forrás: sopronmedia.hu
Sorpon – Magyar tanulók német nyelven tesznek tanúbizonyságot retorikai képességeikről a Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő országos döntőjében, 2018. május 30-án Budapesten. A döntőben Balázs Fanni, a Berzsenyi Gimnázium tanulója is bizonyíthat.

Döntősök: Balázs Fanni Berzsenyi Gimnázium, Sopron, Faller Júlia Janka Österreichische Schule, Budapest, Hutter Ottó Tamási Gimnázium, Budapest, Kovács Domokos Schiller Gimnázium, Pilisvörösvár

A 24 perces döntővitában a németül legjobban vitázó négy magyar fiatal a következő kérdésről ütközteti véleményét: „Támogassa-e az állam a diplomás hiányszakmák oktatását Magyarországon?” 

Ketten a téma mellett, ketten ellene érvelnek majd. Egyúttal tisztázniuk kell a vita célját, és kölcsönösen meg kell érteniük, hogy a másik fél milyen érvekkel támasztja alá az álláspontját. Ez természetesen csak közös munkával sikerülhet. Tizenkét közép-kelet-európai országból 150 középiskola mintegy 2500 tanulója vesz részt a Vitázik a világ ifjúsága vitavetélkedőn. 2010 óta Magyarországon is megrendezik a vetélkedőt.

A Vitázik a világ ifjúsága – közép- és kelet-európai országok vetélkedője a Goethe Intézet, az Emlékezet, Felelősség és Jövő Alapítvány, a Közhasznú Hertie Alapítvány és a Külföldi Német Iskolák Központi Igazgatóságának közös projektje.

Magyarországon a projektet a Hanns-Seidel-Alapítvány, a Konrad-Adenauer-Alapítvány, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata, az Andrássy Egyetem, az E.ON Hungária Zrt. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága támogatja.

Az országos döntő fővédnöke dr. Hende Csaba, a magyar Országgyűlés alelnöke.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!