Vízi olimpiától a pokrócmesékig – avagy KÖSZI Napvető médiatábor

Vízi olimpiától a pokrócmesékig – avagy KÖSZI Napvető médiatábor

Share this content.

Szöveg: Fabiny Blanka. Fotó: Keveházi D. Sámuel
Piliscsaba – 2018. július 15. és 21. között megnyitotta kapuját a 22. KÖSZI Napvető médiatábor 7–12. osztályos táborozói előtt. A helyszín ismét a Béthel otthon volt, ahol ötvenen gyűltek össze táborozók és vezetők. A tábor vezetője Koknya Dorottya, lelki vezetője pedig Rihay Szabolcs volt, akiknek munkáját elkötelezett táborszervezők segítették. Az idei tábor mottója így hangzott: „Különleges vagy!”

Mi tizenketten, a tábor részben gyakorlott, részben újonc szervezői már hónapok óta terveztünk, készülődtünk, ötleteltünk annak érdekében, hogy minél színesebb és izgalmasabb programot állítsunk össze a jelentkezőknek. Aztán az ún. „előtáborban” két napon át intenzív csapatépítéssel hangolódtunk a ránk váró hétre. Végül július 15-én, vasárnap a kora délutáni órákban érkeztek a gyerekek a tábor területére, hogy aztán különböző ismerkedős játékokkal kezdhessük meg táborunkat. Erre azért is volt nagy szükség, mert sokan sokféle irányból érkeztek Piliscsabára.

Reggelente Sámuel, a „hittanos bácsi” keltette a tábort fantasztikus gitárszólójával, majd egy kis testébresztő torna frissítette fel a táborlakókat. A délelőttök áhítattal folytatódtak, amelyeken Koknya Dorka, Lőrincz Andi, Keveházi D. Sámuel, Bolla András, illetve Halász Endre szolgált. A Kupaktanács beszélgetéseinek témáját a következő izgalmas címek határozták meg: Felfedezők, Hatalmasok, Újítók, Lázadók és Önfeláldozók. Ebéd után, a „laza zóna” idejében nemcsak „csendespihenni”, de sportolni, zenekari próbán részt venni és társasozni is lehetett. A Gyorsítósáv különböző műhelyeknek adott helyet. A Kreatív klubban Öskü Ármin a vlogkészítés, Gombos Peti a telefontartó-barkácsolás rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket. 

A délutánok jobbnál jobb programokkal teltek. A vízi olimpián mindenféle vizes játék volt terítéken, az Összeesküvés pedig egy forgószínpadszerű akadályversenyt jelentett. Játszottunk a tábortűz körül, volt médiakvíz Botár Borival, Mix-R show Lőrincz Andival – hogy koktélokkal is elkápráztassák egymást a gyerekek. A Hősök és történészek című játékban a táborvezetőknek kellett sötétben, elemlámpával elkapni a táborozókat. Az egész héten átívelő napvető-játék lényege az volt, hogy a táborozók különböző jó cselekedetekért KÖSZI-pontokat kaptak. Ezek összesítése esténként viccesebbnél viccesebb törzsi táncok keretében történt Német Anikó és Gombos Peti jóvoltából, a legjobbak pedig a tábor végén értékes jutalmakat kaptak.

Az esti áhítat, fürdés és a pótvacsi után következtek a pokrócmesék, amikor összegeztük a napot, valamint a KÖSZIvízióra, vagyis a tábor végi Ki mit tud?-ra készültünk. A vicces előadásokat előre megadott témában kellett összeállítani. Ezekből természetesen nem maradhattak ki a tábor során született közös poénok sem.

Jómagam többek között a barátságfüzetekért voltam felelős, amelyekbe különböző üzeneteket írhattak egymásnak táborozók és táborvezetők. Megható írásokat kaptam, amelyek erőt adtak a sokszor fáradságos napok levezetéséhez. Szemtanúja lehettem gyerekek hitbeli fejlődésének, barátságok kötésének. Most már tudom, miért érdemes mindenáron fiataloknak tábort szervezni. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek: szervezőtársaimnak és a táborozóknak, mert tőlünk volt jó!

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:
Nézd meg honlapunkat: https://koszi.net/
Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon: http://www.facebook.com/keresztenyonkentesek
Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com
A 22. KÖSZI Napvető médiatábor a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködve valósult meg.

Címkék: KÖSZI - Napvető - médiatábor -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!