Vízkereszt a külmisszió napja

Vízkereszt a külmisszió napja

Share this content.

Szöveg: B. Pintér Márta
Budapest – A világ számos országában vízkereszt ünnepét a külmisszió napjaként tartják számon. Az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) kezdeményezésére és egyházunk vezetőinek, a Püspöki Tanács tagjainak támogatásával minden évben ezért kérhetjük, hogy a vízkereszt napját követő vasárnapon (2017. január 8.), az istentisztelet záró imádságában emlékezzenek meg evangélikus gyülekezeteinkben egyházunk külmissziói munkájáról.

Az EKME szolgálatáról illusztrációt – dr. Bálint Zoltánnak, a mozambiki ébredésről szóló beszámolóját – az Evangélikus Élet Magazin 2017. január 10-i számában találhat.

Az alábbiakban a külmissziói imádságot olvashatják, valamint letölthető egy persely, amelyben kérjük, hogy a külmisszió kenyai, kongói és a most indult mozambiki szolgálatát támogatni kívánók vízkereszttől húsvétig gyűjtsék adományaikat (bibliaórákon, egyéb alkalmaikon).

IMÁDSÁG

Urunk, magasztaljuk a Te nevedet, dicsérünk, teremtő Isten. Köszönjük szeretetedet, hogy Fiadat áldoztad értünk. Köszönjük, hogy kegyelmeddel és határtalan szereteteddel magadhoz vonzod az egész emberiséget.

Köszönjük, hogy bennünket is használni szeretnél és méltatlanságunk ellenére munkatársként tekintesz ránk. Bocsásd meg, hogy mi sokszor inkább a saját elképzeléseink alapján szeretnénk országodat építeni és nem a te akaratodat keressük. Bocsásd meg, hogy gyakran inkább a sürgős dolgokat intézzük, ahelyett, hogy az igazán fontossal foglalkoznánk. Bocsásd meg, ha olykor szeretetlenségünkkel másokat megbotránkoztatunk. Kérünk, növeld mustármagnyi hitünket és formálj bennünket, hogy a te fényedet tükrözhessük.

Könyörgünk evangélikus gyülekezeteinkért és lelkészeinkért. Add, hogy őrizzék meg elhívásukat, és a sok e világi tennivaló mellett ne aprózódjanak el. Segítsd őket, hogy Lelked erejével valódi feladatukat neked tetsző módon tudják végezni. Legyen áldásod a gyülekezeteinken, hogy azok vonzó és megtartó közösségek lehessenek a keresők számára. Add nekünk a szolgálat lelkét, hogy ne elégedjünk meg azzal, hogy elfogadjuk az ajándékokat, hanem áldozatkészen időt, energiát, anyagiakat adjunk a rászorulóknak, s rólad bátran bizonyságot tegyünk.

Imádkozunk a világ más részén élő testvérekért is, különösen az üldözött keresztyénekért. Add, hogy hitük a szenvedések ellenére ne rendüljön meg. Őrizd őket a reménytelenségtől és minden kísértéstől. Vigasztaló Isten, éreztesd jelenlétedet velük.

Uram, a világ várja a te üzenetedet. Add, hogy tisztán lássuk, mily nagy az elvégzendő feladat és terheld azt a mi szívünkre! Ébreszd fel, akik alszanak vagy kifogásokat keresve talentumaikat rejtegetik. Hívj és indíts, hogy többen szolgálhassanak neked.

Könyörgünk külmissziói egyesületünk szolgálatáért a kenyai árvák, az özvegyek, a kongói gyerekek között. Őrizd meg a nairobi lányokat családjukban, tanulmányaikban. Fiatal életük hadd lehessen gyümölcsöző, gyönyörű énekük kedves illat oltárodon és bizonyságtétel másoknak. Őrizd meg a Szigeti családot Indiában. Áldd meg a bibliafordítás, az egészségügy, az oktatás és az élet más területén szolgáló misszionáriusok munkáját. Adj nekik biztos támogatói hátteret.

Uram, te a kezedben tartod a világot és győzelmes úr vagy. Neked szenteljük magunkat, hogy eljusson szabadításod a föld határáig.

Ámen.

Evangélikus Külmissziói Egyesület The Hungarian Lutheran Mission Society
H–1085 Budapest, Üllői út 24.
Számlaszám: 11711034-20804538.

Csatolt állományok: EKME ima.doc - EKME_persely.pdf -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!