Wass Albert felolvasó „maratont” tartottak Dunaújvárosban

Wass Albert felolvasó „maratont” tartottak Dunaújvárosban

Share this content.

Szöveg és fotó: Stermeczki András
Dunaújváros – Az idei év „szökőnapjának”, február 29-nek különlegességét az adta a dunaújvárosi evangélikus templom gyülekezeti termében, hogy immáron ötödször rendezték meg a városban a Wass Albert felolvasó „maratont”. Több településhez csatlakozva hirdették meg, majd a Magyarok Szövetségének szervezésében, Kásás Margit koordinálásával tartották meg a méltán felemelő napot.

A megnyitón a Neopolis Együttes szolgált és Barta Endre alpolgármester után Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum képviseletében köszöntötte az egybegyűlteket. 

Ördögné Ruszthi Anna előadása, rendhagyó történelemórája következett, majd a nap során egymás után következetek a felolvasók, akik nemcsak Wass Albert műveit hozták el, hanem más magyar írók és költők műveit is; többek között Reményik Sándortól és Kodolányi Jánostól is hallhattunk értékes gondolatokat.

Délben harangszóra és imára az összegyülekezettek felálltak, majd rövid szeretetvendégségre került sor.

A nap zárása este hatkor történt, mikor is az evangélikus ifisek éneke és dr. Baráth Károly gondolatai után mindannyian elénekelték a Székely himnuszt.

A felolvasó nap kapcsán meg kell említeni, hogy a 100 éves békediktátumra többször is emlékeztető gondolatok azt üzenik, hogy az élet az első, amely Isten kegyelméből az emberi gonoszság, önző és buta istentelenség ellenére is utat talál magának a jövőben is. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!