Wrocławban rendezik meg a következő taizéi találkozót

Wrocławban rendezik meg a következő taizéi találkozót

Share this content.

Forrás: Magyar Kurír, Vatikáni Rádió
Wrocław – Madrid után a lengyelországi város ad majd otthont 2019 decemberében az európai taizéi találkozónak.

2018. december 28. és 2019. január 1-je között az Európa és a világ különböző részeiről érkező fiatalok Madridban vettek részt a taizéi közösség 41. európai találkozóján, amelynek témája: „Ne feledkezzünk meg a vendégszeretetről”. Ez volt az első alkalom, hogy a spanyol főváros látta vendégül a taizéi közösség éves programját. 2019 decemberében Wrocław ad otthont a rendezvénynek, immár harmadik alkalommal, 1989 és 1995 után.

Carlos Osoro bíboros, Madrid érseke a találkozón arra buzdította az európai fiatalokat, hogy nagy szívvel osztozzanak spirituális, intellektuális és anyagi gazdagságukban. A különböző országokból érkezett fiatalok, akik más-más nyelven beszélnek, megértették, hogy mi is a szív nyelve, mint Az apostolok cselekedeteiben, amikor mindenki a saját nyelvén beszél, s mégis megérti a másikat – hangsúlyozta. Andrzej Siemieniewski, Wrocław püspöke a madridi rendezvényen arra hívott, hogy a fiatalok mélyítsék el az előző taizéi találkozók tapasztalatait, és építkezzenek azok alapjaira.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!