A Württembergi Protestáns Egyház az oltást nem tartja morális kötelezettségnek

A Württembergi Protestáns Egyház az oltást nem tartja morális kötelezettségnek

Share this content.

Forrás: epd, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Stuttgart – A Württembergi Protestáns Egyház vezetősége a hatásmechanizmusokkal és a következményekkel kapcsolatos megfelelő ismeretek hiányában, mindenki egyéni belátására bízza az oltást. Ez a vélemény azonban változhat, amint több információ lesz az oltóanyagról – vélekedett Ulrich Heckel egyházi főtanácsos és Til Elbe Seiffart, egyházi tanácsos.

Más a helyzet a kanyaró elleni oltásnál, ahol elegendő, megalapozott ismeret áll rendelkezésre és különösen kevés a mellékhatás.

Mivel a protestáns etika az önzetlen felebaráti szeretet mellett az egyéni döntés szabadságát is kiemeli, ezért nem látnak etikai kötelezettséget a koronavírus elleni oltással kapcsolatban. 

 
 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!