IX. Online bibliaismereti verseny

IX. Online bibliaismereti verseny

Share this content.

Forrás: Magyar Bibliatársulat Alapítvány
Budapest – A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét online bibliaismereti versenyt hirdet, amelyre középiskolásokat, valamint főiskolásokat, egyetemistákat és ezentúl más fiatal(os) felnőtteket is szeretettel várunk. A játék öt héten keresztül tart majd, és ez alkalommal A Biblia Projekt két 5–6 perces animációs filmjére épül, amelyek segítségével szeretnénk végigkísérni a résztvevőket a Biblia nagy, összefüggő történetén a teremtéstől az újjáteremtésig.

A verseny nem titkolt célja rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék kezükbe a Szentírást. Úgy véljük, ehhez az egyik legjárhatóbb út, ha különféle feladatokat kell megoldaniuk, amihez forgatniuk kell a Bibliát. 

JELENTKEZÉS

A versenyre bármilyen középiskolás diák, főiskolás, egyetemista és más fiatal(os) felnőtt jelentkezhet felekezeti hovatartozástól függetlenül a www.bibliatarsulat.hu/jatek oldalon elérhető űrlap kitöltésével. A jelentkezők a regisztrációnál két szint közül választhatnak. Egyéni versenyzők és legfeljebb 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. A jelentkezés határideje 2019. április 15. (hétfő) éjfél. 

A JÁTÉK MENETE

A verseny öt héten keresztül tart, és az első feladványokat 2019. április 23-án, kedden tesszük közzé. A résztvevőknek minden héten öt kérdést kell megválaszolniuk. A válaszokat a Bibliában, valamint középszinten a Messiás, haladó szinten a Menny és föld című kisfilmben találhatják meg, és egy megadott táblázatba kell beírniuk. A játék végső megfejtéséhez szükséges információkat az utolsó héten küldjük majd el, és a résztvevőknek mindössze egy szót kell beküldeniük az info@bibliatarsulat.hu címre 2019. május 26-án (vasárnap) éjfélig. 

DÍJAK

A helyes megfejtést beküldők között könyvcsomagokat és koncertjegyeket sorsolunk ki. A játék fődíja pedig egy-egy belépő lesz a Csillagpont Ifjúsági Találkozóra (2019. július 23–27., Debrecen), amelyeket egyéni versenyzők között sorsolunk ki mindkét kategóriában.

Minden jelentkezőt sok szeretettel várunk! 

A szervezők

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!