Zala vármegye evangélikus lelkészeinek munkásságával ismerkedhettek meg

Zala vármegye evangélikus lelkészeinek munkásságával ismerkedhettek meg

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Jáni János
Zalaegerszeg – A szabadegyetem szervezésében 2018. május 8-án, kedden délután Zala vármegye 12 kiemelkedő evangélikus lelkészének életével és munkásságával ismerkedhettek meg az érdeklődők az evangélikus parókia gyülekezeti termében.

A reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából rendezett tudományos konferencia egyik előadását is képező témát a költő lelkészek versei is színesítették. A szerzőkhöz méltó átéléssel tolmácsolt költemények előadásában dr. Bérces Edit, Loós Csaba, Némethné Bedő Enikő, Zsugyel Kornél, Sárkány András és Sümegi Pál voltak segítségemre. Megható élmény volt az utóbbiak felolvasása, akik édesapjuk – Sárkány András Tibor (1916–1990) és Sümegi István (1912–1991) egy-egy szerzeményét adták elő.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!