Zarándokok és idegenek – Elkezdődött az Aliansz-imanyolcad Nyíregyházán

Zarándokok és idegenek – Elkezdődött az Aliansz-imanyolcad Nyíregyházán

Share this content.

Szöveg és hangfájlok: Garai András (garainyh.hu). Fotó: Malik Péter Károly
Nyíregyháza – Az előző évek gyakorlata szerint a város protestáns felekezeteit összefogó helyi Aliansz-csoport szervezésében az Úr 2018. évében is együtt hallgatja az igét és együtt esedezik Isten e földön vándorló népe, elzarándokolva a héten Nyíregyháza négy templomába, a városi református, metodista, baptista és az Emmaus evangélikus gyülekezetek istentiszteleti helyeire. Tudván; „hogy idegenek és jövevények a földön,” mert „nincsen itt maradandó városunk”, ám „a mennyben van polgárjogunk, ahonnan az Úr Jézus Krisztust is várjuk üdvözítőül.” (Zsid 11,13; 13,14; Fil 3,20)

A Magyar Evangéliumi Szövetség karácsonyi hírlevelében közreadott programja alapján elhangzó igehirdetések fő témája és központi gondolata: keresztyénként idegenek és zarándokok vagyunk e világban, átutazóban mennyei otthonunk felé. E földi vándorutunkon nyolc közismert bibliai jövevény életének egy-egy példája erősít küldetésünkben: mindenhol, mindenkinek hirdessük az evangéliumot!

Érdeklődő olvasóink útitársul szegődhetnek a nyíregyházi zarándokoknak és idegeneknek; másnap reggeltől meghallgatva a helyi lelkészek estéről estére elhangzó bátorító és útmutató igehirdetéseit a tudósító honlapján, itt

Képeink a nyitóalkalmon készültek a református templomban.

Együtt könyöröghetünk a zsoltárossal: „Rendelkezéseid olyanok nekem, mint az énekek, azon a helyen, ahol jövevény vagyok.” (Zsolt 119,54) „Hallgasd meg imádságomat, Uram, figyelj segélykiáltásomra! Könnyeim láttán ne légy néma, mert jövevény vagyok nálad, betelepült, mint minden ősöm.” (Zsolt 39,13) Az Ószövetség evangélistája örömhírt mond: „Akkor majd úgy fogtok énekelni, mint az ünnepszentelés éjjelén, és szívből örvendeztek majd, mint a zarándok, aki fuvolaszó mellett az Úr hegyére, Izráel Kősziklájához érkezik.” (Ézs 30,29)

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!