Zarándokúton – Hittantábort tartottak a sárvári gyülekezetben

Zarándokúton – Hittantábort tartottak a sárvári gyülekezetben

Share this content.

Szöveg: Pethő-Udvardi Andrea, fotó: Szarka Noémi
Sárvár – A Sárvári Evangélikus Egyházközség az idei évben is megszervezte napközis hittantáborát, ahova általános iskolás gyerekek jelentkezését várták a lelkészek. A tábor helyszíne a Rábapatyi Leányegyházközség temploma, gyülekezeti háza és udvara volt.

Július 6. és 10. között vidám, élményekkel teli napokat töltöttek együtt hittanosok és segítők több, mint 50-en. A programok több csoportban és több helyszínen zajlottak párhuzamosan.

A tábor lelki témája a pusztai vándorlás volt, ehhez kapcsolódtak az áhítatok, a csapatos vetélkedő feladatai és a kézművesfoglalkozások is.

A lelkes táborozó gyerekek „rézkígyót” készíthettek só-liszt gyurmából, zarándokoltak a „pusztában” a falu határában, „mannát” gyűjtögettek a játszótéren.

De nem maradt el a pingpong és darts bajnokság sem, vendégeink voltak méhészek, kutyamentők, petanque játékosok.

Kellemesen elfáradva, új barátokat szerezve és ifjúsági énekeket dúdolva adhattunk hálát azért, hogy az idei évben sem maradtak hittantábor nélkül a sárvári evangélikus hittanosok. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!