Zarándokúton a büki táborozók

Zarándokúton a büki táborozók

Share this content.

Szöveg: Simon Réka, fotó: Facebook.com / Büki Evangélikus Egyházközség
Bük – Már április végén gondolkodtunk az évenkénti napközis táborunk „maradjotthon” időszakban történő megvalósításán. Félig online, félig a személyes mozgás és sport lehetőségeit kihasználó tábort terveztünk, amelynek keretében többek között, az egyházközség istentiszteleti helyeit látogathatták volna meg az online táborozók gyalogosan, kerékpáron, rollerrel stb. Egyfajta zarándoklás lett volna ez az otthonainkba bezártságunkból a szent Isten felé, hiszen többen megfogalmaztuk addigra, hogy valóban vágyódunk az istentiszteletre, a templomra, a gyülekezet közösségében megélt találkozásokra.

A táborunk időpontját már tél végén rögzítettük, így amikor a rendeletek lehetővé tették a napközis táborok megtartását, a táboros munkatársakkal és az egyházközség Ifjúsági Önkormányzatával közösen az addig kirajzolódott online tábor programját gondoltuk újra, és szerveztük meg a valódi tábort – Zarándokúton címmel.

Jóval kevesebben voltunk, mint általában lenni szoktunk, hiszen még voltak családok, ahonnan a járvány miatt nem engedték a gyermekeket tábori közösségbe. Június 16-án, kedden kezdtük a tábort, és érdekes volt megélnünk, hogy a gyermekek és a fiatalok mennyire örülnek a személyes találkozásoknak, a közös játékoknak. Kicsit más volt minden, mint általában lenni szokott – talán csendesebb és talán nyugalmasabb is. 

A reggeli áhítatokon a 12 éves Jézussal tartottunk, a napot záró áhítatotok pedig a Zsidókhoz írt levélből dolgoztunk fel mondatokat. 

Sok játékkal, énekkel, igeértelmezéssel éltük meg a tábor 4 napját.

Szombaton „Szorgos kezek a templom körül” címmel hívtuk a résztvevő gyermekeket és családjukat a templomot szépítő munkákra. Gitteltünk templomablakot, csiszoltunk kerítést (festésre nem volt alkalmas az idő), és a sekrestyét is újrarendeztük.

Vasárnap tanévzáró és táborzáró istentiszteletet tartottunk gyülekezeti nappal. A vidám közösségi programok mellett a Gyülekezeti és Missziói Osztály Interaktív keresztút összeállításával imaösvény élményét is kínáltuk a részt vevőknek. 

A tábor napjainak egyik üzenete: mindenért legyünk hálásak, azért is, amiről nem is tudunk, mert nem is tudjuk, mennyi mindent tett meg értünk Isten. Hálás szívvel gondolunk vissza a hittantáborra, amelynek még mindig a hatásai alatt vagyunk. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!