Záró istentiszteletet tartottak Marcaliban az ökumenikus imahéten

Záró istentiszteletet tartottak Marcaliban az ökumenikus imahéten

Share this content.

Forrás: marcaliportal.hu, szövegés fotó: Kiss Kálmán
Marcali – 2018. január 28-án, vasárnap este 17 órakor tartották az ökumenikus imahét zárórendezvényét a Krisztus-hívők egységéért a marcali református-evangélikus templomban.

Az istentiszteletet Fazekas Krisztián református lelkipásztor vezette, igét Kiss Iván címzetes prépost, esperes-plébános hirdetett, melyre a helyi gyülekezeten kívül szép számmal eljöttek a katolikus hívek képviselői is. Az idei imahét Bibliából vett jelmondata a „Jobbod, Uram, dicső az erőtől...” / „Uram, a jobbod kitűnik erejével...” (2Móz/Kiv 15,6) volt.

Iván atya beszédében az összefogást, az Isten és az embertársaink iránti szeretet, valamint az imádság fontosságát emelte ki a taizéi ökumenikus közösség, Szent II. János Pál pápa, illetőleg Gyökössy Endre református lelkész példáján keresztül. Az istentisztelet végén a jelenlévők a lelkipásztorok áldásával tértek haza, és vitték magukkal a közös imádság és az éneklés örömét, valamint a példabeszédben megfogalmazott gondolatokat.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!