A zene ablak a világra – MAO koncert a Mandák-házban

A zene ablak a világra – MAO koncert a Mandák-házban

Share this content.

Szöveg: Bolba Márta, Rihay-Kovács Zita, fotó: Rihay Szabolcs, Sin Olivér
Budapest – A józsefvárosi gyülekezet Mandák házában 2020. július 18-án délután a Modern Art Orchestra adott koncertet. Rihay Szabolcs lelkész köszöntése után klasszikus és kortárs zeneszerzők szakrális témájú műveinek jazz feldolgozását és a zenekar tagjainak műveit hallhatta a gyülekezet és a vendégek.

A koncert hosszú idő óta az első nyitott missziós alkalma volt a gyülekezetnek. Alkalmat jelentett arra, hogy a gyülekezethez lazán kapcsolódó környékbeli lakosok újra betérhessenek a templomba. A templom nyitott ablakain keresztül a kisgyermekes családok a szemerkélő eső ellenére is a kertben tudták élvezni a csodálatos műsort.

Az együttes művészeti vezetője, Fekete-Kovács Kornél trombitaművész kvintettel érkezett közösségünkbe. Rihay-Kovács Zita, a józsefvárosi gyülekezet presbitere volt az összekötő kapocs a gyülekezet és a zenei együttes között. A jó együttműködésnek reménység szerint egy adventi koncert lesz a következő állomása.

A koncert az EMMI támogatásával valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!