A zenészeket támogathatták a dunaújvárosi evangélikus templomban tartott koncerten

A zenészeket támogathatták a dunaújvárosi evangélikus templomban tartott koncerten

Share this content.

Szöveg és fotó: Stermeczki András
Dunaújváros – A nyár utolsó, ám talán legforróbb vasárnapján délután ötkor két fiatal tehetség mutatkozott be a dunaújvárosi evangélikus templom közönsége előtt. Csuka Marcell és Kiss Péter persze nem ismeretlen a dunaújvárosi zeneszeretők számára, hiszen számos fellépés van már a hátuk mögött fiatal koruk ellenére (Péter pár éve nálunk konfirmált és előző évben a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsorban a középdöntőig jutott).

A tanévkezdés előtt még szabadon adhattak egy jótékonysági koncertet, melynek célja tanulmányaik folytatása volt. Marcell Leningrádban folytatja zenei képzését, Péter pedig Firenzébe készül.

A koncerten Frescobardi, Bach, Scarlatti, Ravel, Semionov, Angelis, Voitenko és Nyzhnyk műveiből hallhatott a szép számban megjelent közönség.

A fiúk komoly átéléssel és megható odaadással szólaltatták meg a klasszikus és kortárs szerzők műveit, és az utolsó darabot pedig együtt adták elő. Azt gondolom, a világ bármely pontján hasonló örömmel és tapssal fogadták volna őket, de most nekünk Dunaújvárosban adatott ez meg. Hála legyen érte!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!