A zsinat előtt az esperesi tanács is megtárgyalta az állammal kötendő szerződést

A zsinat előtt az esperesi tanács is megtárgyalta az állammal kötendő szerződést

Share this content.

Szöveg: evangelikus.hu, fotó: Lázár Zsolt
Budapest – Baranyay Bence hatodéves teológushallgató áhítatát követően kezdődött 2019. február 19-én a Deák téren az esperesi tanács ülése. Az alkalmon az 1%-os kampány, a gyülekezeti munkatársak képzése, a lelkészi életpályamodell (LÉM) és a Magyar Falu Program kérdései mellett az állammal kötendő megállapodás előkészületeiről is szó esett.

Az ülés első részében az új 1%-os kampány ismertetésére került sor Antal Bálint és Nagy Szabolcs felvezetésében, majd dr. Fabiny Tamás elnök-püspök ismertette az iraki gyűjtés eredményeit.

Zsinati szemle címmel esperes zsinati tagok beszámolója következett Aradi András előadásában. A gyülekezetimunkatárs-képzés megújult formáiról Gáncs Péter nyugalmazott püspök szólt.

A LÉM bevezetésével kapcsolatos eddigi tapasztalatokról és az előttünk álló közös feladatokról Krámer György, Bárdossy Tamás és Lackner Pál tartottak tájékoztatót.

A Magyar Falu Programot Gyopáros Alpár államtitkár ismertette, majd Prőhle Gergely országos felügyelő osztotta meg gondolatait az állammal kötendő megállapodás előkészületeiről.

Az esperesi tanácskozás Cselovszky Ferenc úti áldásával ért véget.

Címkék: Esperesi Tanács -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!