Skip to main content

2024. április 21. 9:00

Elkötelezetten evangélikus

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-​​​​​​​​​​​​​​egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Láthatóan evangélikus: B. Kiss Adél – gimnazista (Budapest-Fasor)

B. Kiss Adél – gimnazista (Budapest-Fasor)

Az általános iskola ötödik osztályától vagyok a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium diákja. Korábban erkölcstanra jártam, fasoriként viszont az evangélikus hitoktatásra jelentkeztem. A hittanórák megszólítottak. Egy idő után úgy éreztem, nekem is kell olyan lépést tennem, ami kifejezi, hogy én is vallom: idetartozom. Ezért anyukámmal elkezdtünk járni a fasori gyülekezetbe, hogy részesei lehessünk a közösségnek. A koronavírus-világjárvány ezt a folyamatot egy kicsit hátráltatta. Később azonban újra csatlakoztunk, és mára már részesültem a keresztség szentségében, konfirmáltam, sőt konfirmációs találkozókon is részt vettem.

Sokan kinevetik, sőt vannak, akik elítélik a keresztényeket. Itt, a gyülekezetben korosztálytól függetlenül hasonlóan gondolkodunk, barátsággal fordulunk egymás felé, és én is szabadabban tudok beszélni a hitemről. Ezért is jó a közösséghez tartozni. Az istenkapcsolatom nem szűkül le a vasárnapokra, hiszen naponta olvasom a Bibliát, és imádkozom. Ugyanakkor diákként számos területen kell megfelelnünk, és néha nekem is nehéz az időt jól beosztanom. Ezért tudatosan törekszem arra, hogy a teendők ne vegyék el a figyelmemet az Istennel való kapcsolatom ápolásáról.

* * *
A Láthatóan evangélikus sorozat Facebook-​​​​​​​​​​​​​​​oldala itt érhető el.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.