Skip to main content

Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT)

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) gondnoki állást hirdet 2 fő (házaspár) részére 2024. szeptember 1-i kezdéssel.
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa húsvéti köszöntése.
Az idei világimanapot Palesztina keresztény asszonyai állították össze, március 1-jén az általuk írt liturgiát olvassák fel hazánk gyülekezeteiben.
Ifjúság

Isten nem csal meg soha

Ökumenikus imaestre hívták a fiatalokat Budapesten
Második alkalommal hívta imaestre az Ökumenikus Ifjúsági Iroda (ÖKI) a fiatalokat a keresztények egységéért tartott imahéten. Január 25-én evangélikus, katolikus és református fiatalok találkoztak a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) székházában, és együtt imádkoztak az egységért. Az imát, dicsőítést, tanítást követően beszélgetés, teázás és játék adott lehetőséget az ismerkedé...
Igehirdetés

Urunk, hadd legyen közösségünk országod jele!

Bibliai gondolatok és imádság az ökumenikus imahét 8. napjára
Az irgalmas samaritánus történetének kulcsmondata adja a 2024. évi ökumenikus imahét mottóját: „Szeresd az Urat, a te Istenedet… és felebarátodat, mint magadat” (Lk 10,27) Az imanyolcad tematikáját egy Burkina Fasó-i ökumenikus munkacsoport dolgozta ki. Alább a nyolcadik napra szánt üzenetet olvashatják.
Igehirdetés

Urunk, mutasd meg, hogyan válaszoljunk felebarátunknak!

Bibliai gondolatok és imádság az ökumenikus imahét 7. napjára
Az irgalmas samaritánus történetének kulcsmondata adja a 2024. évi ökumenikus imahét mottóját: „Szeresd az Urat, a te Istenedet… és felebarátodat, mint magadat” (Lk 10,27) Az imanyolcad tematikáját egy Burkina Fasó-i ökumenikus munkacsoport dolgozta ki. Alább a hetedik napra szánt üzenetet olvashatják.
Igehirdetés

Urunk, alakítsd egyházainkat a szükséget szenvedők „fogadójává”!

Bibliai gondolatok és imádság az ökumenikus imahét 6. napjára
Az irgalmas samaritánus történetének kulcsmondata adja a 2024. évi ökumenikus imahét mottóját: „Szeresd az Urat, a te Istenedet… és felebarátodat, mint magadat” (Lk 10,27) Az imanyolcad tematikáját egy Burkina Fasó-i ökumenikus munkacsoport dolgozta ki. Alább a hatodik napra szánt üzenetet olvashatják.
Igehirdetés

Urunk, segíts, hogy meglássuk a sebeket, és reménységet találjunk!

Bibliai gondolatok és imádság az ökumenikus imahét 5. napjára
Az irgalmas samaritánus történetének kulcsmondata adja a 2024. évi ökumenikus imahét mottóját: „Szeresd az Urat, a te Istenedet… és felebarátodat, mint magadat” (Lk 10,27) Az imanyolcad tematikáját egy Burkina Fasó-i ökumenikus munkacsoport dolgozta ki. Alább az ötödik napra szánt üzenetet olvashatják.
Igehirdetés

Soha ne forduljunk el a szükséget szenvedőktől!

Bibliai gondolatok és imádság az ökumenikus imahét 4. napjára
Az irgalmas samaritánus történetének kulcsmondata adja a 2024. évi ökumenikus imahét mottóját: „Szeresd az Urat, a te Istenedet… és felebarátodat, mint magadat” (Lk 10,27) Az imanyolcad tematikáját egy Burkina Fasó-i ökumenikus munkacsoport dolgozta ki. Alább a negyedik napra szánt üzenetet olvashatják.
Igehirdetés

Urunk, nyisd meg szívünket azok iránt, akiket nem látunk!

Bibliai gondolatok és imádság az ökumenikus imahét 3. napjára
Az irgalmas samaritánus történetének kulcsmondata adja a 2024. évi ökumenikus imahét mottóját: „Szeresd az Urat, a te Istenedet… és felebarátodat, mint magadat” (Lk 10,27) Az imanyolcad tematikáját egy Burkina Fasó-i ökumenikus munkacsoport dolgozta ki. Alább a harmadik napra szánt üzenetet olvashatják.
Igehirdetés

Uram, segíts, hogy szeresselek téged, felebarátomat és magamat!

Bibliai gondolatok és imádság az ökumenikus imahét 2. napjára
Az irgalmas samaritánus történetének kulcsmondata adja a 2024. évi ökumenikus imahét mottóját: „Szeresd az Urat, a te Istenedet… és felebarátodat, mint magadat” (Lk 10,27) Az imanyolcad tematikáját egy Burkina Fasó-i ökumenikus munkacsoport dolgozta ki. Alább a második napra szánt üzenetet olvashatják.
Beszámoló

Mindenkinek jár a segítő szeretet!

Elkezdődött a 2024. évi ökumenikus imahét
A vendégszeretet és közösségteremtés gesztusaként egy-egy pohár vízzel köszöntötték az ökumenikus imahét megnyitójának szolgálattevőit január 21-én Budapesten, a Szent István-bazilikában. Ezzel a cselekedettel azt az ószövetségi történetet idézték fel, amikor Ábrahám vízzel kínálta három titokzatos látogatóját, hogy felfrissüljenek. A Burkina Faso-i szokás azért jelent meg a liturgiában, mert a...
Igehirdetés

Segíts, Urunk, hogy életünkben rád tekintsünk!

Bibliai gondolatok és imádság az ökumenikus imahét 1. napjára
Az irgalmas samaritánus történetének kulcsmondata adja a 2024. évi ökumenikus imahét mottóját: „Szeresd az Urat, a te Istenedet… és felebarátodat, mint magadat” (Lk 10,27) Az imanyolcad tematikáját egy Burkina Fasó-i ökumenikus munkacsoport dolgozta ki. Alább az első napra szánt üzenetet olvashatják.
Nagyvilág

Az irgalmas samaritánus példáját követhetjük

Ökumenikus imahét a Krisztus-hívők egységéért
Az irgalmas samaritánus (Lk 10,25–37) története áll a 2024. évi ökumenikus imahét középpontjában. Az imanyolcad alapigéje is ebből való: „Szeresd az Urat, a te Istenedet […] és felebarátodat, mint magadat.” (Lk 10,27) Január 21. és 28. között világszerte e gondolat köré gyűlve fohászkodnak a Krisztus-hívők egységéért. A tematikát egy Burkina Fasó-i ökumenikus munkacsoport készítette. Az imaheti...
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) december 7-én, csütörtökön tartotta éves rendes közgyűlését.
Beszámoló

Van-e még időnk Istenre?

Megemlékezés a Reformációi emlékparkban
Idén a kissé zord időjárásra való tekintettel a Budapest VII. kerületi fasori evangélikus templomban tartotta reformációi megemlékezését október 31-én a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa. Az alkalmon Fischl Vilmos evangélikus lelkész, az ökumenikus tanács főtitkára mondott köszöntőt, és Farády Zsolt metodista országos laikus elöljáró tartott ünnepi beszédet.
Idén is megrendezte hagyományos reformációi gálaestjét a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT). Október 15-én kora este ezúttal is a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház adott helyet az alkalomnak.
Nagyvilág

Az érinthetetlenek megérintése

Elkezdődött a reformáció hónapja
A hit, akarat és a közösség hármasának fontosságáról szólt prédikációjában Papp János baptista egyházelnök az Október a reformáció hónapja programsorozat október 1-jei nyitó alkalmán Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban.
„Akarom. Tisztulj meg!” (Mt 8,3) – ezzel a jézusi felszólítással hirdeti meg idei reformáció havi programsorozatát a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT). A kezdeményezéshez számos helyi gyülekezet csatlakozik. Az alábbiakban a központi programokat ajánljuk.
Publicisztika

Tiszta vizet a fejekbe!

„Áradjon az igazság, mint a víz” – hangzik az idei, immár tizenötödik teremtés hetének Ámósz prófétától ihletett bibliai mottója. Másfél évtizede igyekszünk tudatosan és szervezetten ébresztgetni és erősíteni az emberek felelősségtudatát a teremtett világ védelméért és megőrzéséért ilyenkor, szeptember utolsó hetében.