Skip to main content

2024. május 9. 13:21

Két jelölt az egyházkerületi felügyelői posztra

Közgyűlés az Északi Egyházkerületben

Az Északi Evangélikus Egyházkerület március 3-ai rendes tavaszi közgyűlésén az a határozat született, hogy az általános tisztújítás kapcsán az egyházkerületi felügyelőjelöltek nevét tartalmazó jelöltlista véglegesítésére külön online alkalmat hívnak össze. Erre a rendkívüli közgyűlésre május 3-án került sor, s a legfőbb napirendi pontja a jelöltlista véglegesítése volt.

A jelölési folyamat során három személyre – dr. Cserháti Péterre, dr. Fábri Györgyre és dr. Ittzés Andrásra – érkezett jelölés. Mivel a két utóbbi fogadta el a jelölést, az egyházkerület jelölőbizottsága, melynek elnöke Horváth-Hegyi Olivér szentendrei lelkész, ezt a két nevet tartalmazó listát terjesztette a közgyűlés elé.

Az online alkalom elején Horváth-Hegyi Olivér tartott rövid áhítatot, melyben Isten áldását kérte a választás folyamatára, majd dr. Fabiny Tamás püspök elnöklésével megkezdődött az alkalom érdemi része. A közgyűlés újabb jelölteket már nem állított, ezért a küldöttek a jelölőbizottság által összeállított kétfős listáról szavaztak, melyet egyhangúlag elfogadtak.

A jelölőbizottság elnöke elmondta, hogy a közeljövőben megszervezik azokat az alkalmakat, melyeken lehetőség lesz az egyházkerületi felügyelőjelöltek bemutatkozására. (A tudósítás megjelenésekor már ismertek ezek az időpontok: május 23., Budapest és május 29., Nyíregyháza.)

A következőkben dr. Petri Dávid, az egyházkerület ügyésze adott tájékoztatást fegyelmi ügyek állásáról. Az ügyész beszámolóját építő, testvéri beszélgetés követte. Végül Heinczinger Orsolya, a püspöki hivatal irodavezetője tájékoztatta a résztvevőket a május 25-én Miskolcra szervezett Találkozó Veled elnevezésű egyházkerületi nap programjáról. Az online közgyűlés imádsággal zárult.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Evélet banner 2024-23-24

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső